Ergonomi

Här hemma sitter jag i stort sett alltid i en fåtölj med en bärbar dator i knäet. Det duger inte längre. De senaste dagarna har jag suttit och pluggat och stirrat in i datorskärmen från niotiden på morgonen till tiotiden på kvällen. Mina ögon kommer inte att fixa detta. Inte ryggen och armarna heller.

Min slutsats är att jag måste sätta fart i att skaffa mig en bra arbetsplats. Bra bord, stol och en rejäl lampa. Det blir att lyfta upp detta på min prioriteringslista.

 

Annonser

12 thoughts on “Ergonomi

  1. Jag förstår precis. Vi pratade om det på jobbet idag att vi är glada att vi kan jobba hemifrån men vi saknar ergonomin hemma

  2. Ja, det är viktigt att sitta rätt! Jag alternerar mellan soffa, fåtölj, att stå, köksbordet och min skrivarstuga eftersom det statiska (oavsett hur ergonomiskt) inte blir bra. Berätta gärna hur du tänker kring din arbetsplats! Mysigt, utsikt, växter, höj- och sänkbart etc 😄

    • Jag har alltid drömt om en ergonomisk stol. Nu vill jag ha en med aktivt sitta, typ pall. Stol och en bra lampa är nog det viktigaste för mig. Men, jag bor så att jag har ett helt rum som jag kan inreda, så det ska jag göra nu.

      • Åh vad härligt med ett kontor! Jag ska iofs inte klaga som har en liten stuga jag kan använda. På jobbet har en del haft en sorts pallar där man sitter på knä och på en pall samtidigt, svårt att förklara, men det verkar hjälpa om ryggen bråkar. Själv har jag haft problem med handen och axlarna och att stå på en ståmatta har hjälpt plus ett ergonomiskt pekdon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s