Dylansällskapet

I gårkväll var jag på genrepet av ”Dylansällskapet” som spelas på KulturhusetStadsteatern, Lilla scen i Stockholm. Pjäsen är skriven av Dennis Magnusson och Dennis Sandin står för regi.

Grunden är enkel. Tre män träffas över en bit mat och pratar om Dylan. De träffas tre gånger per år. De dukar även för en fjärde man som inte dykt upp på väldigt länge. De umgås men det finns en del hemligheter som dyker upp. Och när kvällen börjar dyker även en fjärde Dylan-fantast upp.

Det är en komedi som handlar om manlig vänskap. Det är mycket värme och det finns även ett djup. Pjäsen ger anledning till väldigt många glada skratt. Det är en mycket begåvad blandning av humor och allvar som samverkar på ett naturligt sätt.

Jag tycker att det är ett väldigt bra manus. Jag älskar det. Och de fyra skådespelarna förför det hela på bästa sätt: Lennart Jähkel, Lars Göran Persson, Christer Fant och Leonard Terfelt. Jag kom till teatern utan förväntningar och lämnade med ett stort leende och ett varmt hjärta. En teaterupplevelse som jag gärna rekommenderar andra.

4 tankar på “Dylansällskapet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.