Solsvärta

img_6032Solsvärta av Marianne Cedervall är den sista delen i serien om Miriam och Hervor, två underbara kvinnor som man lätt tar till sitt hjärta. Det tre inledande delarna i serien är väldigt roliga och bra medan de två sista delarna inte är riktigt lika skarpa. Det hade jag hört, många har kommenterar kring det, men jag ville ändå läsa den avslutande boken.

Även om de tre första delarna är mer läsvärda, så uppskattade jag ändå berättelsen som till stora delar utspelar sig i Västerås. Berättelsen är visserligen ganska förutsägbar men några överraskningar kommer. Har man läst serien så fungerar det, däremot kan det bli lite trist att läsa denna bok helt fristående. Det är ett udda ämne där pilgrimsfalkar och brevduvor spelar stor roll.

Så, ny känner jag mig färdig med serien om Miriam och Hervor. Det har varit en trevlig bekantskap som förgyllt många kvällar. Och jag läser gärna mer av samma författare.

Här är vad jag tyckte om ”Spinnsidan”, ”Svartvinter”, ”Svinhugg” och ”Stormsvala”. Vilka fantastiska titlar!

 

4 tankar på “Solsvärta

  1. Jag gillade svinhugg. Både namnet och att det handlade om lite äldre kvinnor. Lyssnade på två till mest för dialekternas skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.