Midsommartraditioner

Midsommar brukar innebära att Stockholm är stendött. Visst är det så att många är på Skansen, några få på Gröna Lund men i övrigt är de lugnt. Få restauranger är öppna, alla är någon annanstans. Under några år brukade jag köra bil inne i stan på midsommarkvällen, bara för att få vara helt ensam.

Men detta är ändrat. Igår när jag klev av båten och strosade genom stan, så var det fullt med folk ute. Flera restauranger hade öppet. På gator, i parker och på torg fanns många, som inte har våra svenska traditioner.

Inser att inte mycket erbjuds dessa. Kanske hög tid att skaffa fler traditioner, nya traditioner. Känns sin att det finns ett behov. Något för alla utan traditioner, utan sommarställen, utan grillvanor.

Annonser

2 thoughts on “Midsommartraditioner

  1. För sju år sedan var jag tillsammans med en man som hade sommarställe ute i skärgården och där firades det midsommar med grannarna. Vi var femtio pers hemma. Äldsta dottern var då med en kille med persiskt ursprung och dom kom hit med vänner. Dom pratade just om det ”vi blattar känner inga med ställen ute i skärgården så vi har aldrig del i denna tradition”. Har funderat en del på det efteråt. Dom var nog f.ö dom enda ”utlänningarna” på Blidö… Det fanns en Fb-grupp för folk utan traditioner förr och många invandrare hängde där just för att få midsommartips.
    Numera känner jag inte ngn med ställe i skärgården så jag firar aldrig midsommar. Måste oxå hitta nya traditioner.

    • Jag tror att det kommer att sprida sig. Det behöver ju inte vara skärgården, men många har inga sommarställen överhuvudtaget. Det krävs något annat. Att gå till Skansen kl 14.00 och sedan ha en lång kväll framförs sig, fungerar inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.