Att slutföra med ett syfte

Igår samtalade jag med en man som gav mig väldigt många goda råd. Sällan har ett 30 minuter kort samtal lett till sådana insikter, mod och framtidstro. Men visst är det möjligt, det har ju hänt. Jag visste inte vad jag kunde förvänta mig av samtalet, så jag bestämde mig för att vara öppen, ärlig och lita på att samtalet i sin förtrolighet skulle lösa upp några knutar. Oftast är jag ju mer förberedd men ibland vågar jag ge mig hän och lita på att det ska lösa sig. Och det gav utdelningen.

Ett av råden som jag gick löd ”Du ska inte slutföra för slutförandets skull, det måste ske med ett syfte för att det ska bli bra.” Det fick mig att tänka. Vet jag alltid varför jag slutför mina projekt? Varför läser jag tex ut alla böcker jag påbörjar, även om jag inte gillar dem? Hur ofta lägger jag egentligen ner, halvt omöjliga projekt jag gett mig in i?

Nej, jag har inte alltid svaret. Och det behöver jag ta reda på. Var lite mer ifrågasättande mot mig själv. Och kanske finns det bland alla mina måsten, några dåliga samveten som jag faktiskt kan lägga ner. Tänk så lätt livet kan bli lättare.

IMG_4532(1)

2 tankar på “Att slutföra med ett syfte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.