Om Skåne

Förändringens tid är här.

Som liten var jag på kortare besök i Skåne varje sommar. Min mamma är född i Skåne och hon har kontakt med släktingar som bor där. Jag var aldrig riktigt förtjust. Jag såg ju mer av äldre släktingar än Skåne. I ungdomsåren var jag under en tid olyckligt kär i en kille med flickvän i Skåne och det bättrade inte på landskapets attraktionskraft. Numera bor min exman i Skåne och det gjorde att landskapet var ett omöjligt resmål under många år. Men det har sakta börjat att förändras.

För en tid sedan läste jag en bok som främst utspelar sig på Ven och jag fick en väldigt starkt lust att resa dit i sommar. Nu läser jag en annan bok av samma författare, som utspelar sig i Mölle-Höganäs-trakten, och jag är nästan beredd att flytta dit.

Samtidigt läser jag böcker och studerar kartor för att vandra på Skåneleden i sommar. Nu överväger jag en längre vistelse, kanske hotell eller i en stuga. I morse toppade Znogge min längtan genom att skriva om närhet till Tyskland. Och de är ju inte länge sedan flera av mina skånska bloggvänner skrivit om sina Danmarksbesök.

Det här trodde jag inte skulle hända. Jag trodde att jag för alltid skulle vara avogt inställd till de södra delarna av landet. Nu är de förändrat. Allt är möjligt.

9 tankar på “Om Skåne

  1. Det måste vara något som ligger i luften. 🙂
    Jag har inga direkta kopplingar till Skåne men i sommar funderar jag på att lägga en semestervecka just där.

  2. Skåne är ett landskap som bjuder på mycket att uppleva och att se. Närheten till Danmark och kontinenten gör inte det hela sämre så klart att du ska göra ett återbesök 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.