Vilken flopp

Med regn hela dagen, är jag innerligt tacksam att jag ställde in den planerade vandringen med övernattning under bar himmel. Istället har jag en ledighet som jag tänker ägna åt mitt skrivande. Det började med en rejäl flopp.

I Stockholm utkant ligger Kista. De har ett bibliotek som vunnit priser. Jag har läst och hört så mycket gott om det, så jag tänkte att det skulle vara en kreativ plats för mig att skriva på .

Biblioteket är nytt och modern och för tankarna till aktivitetsbaserade kontorslandskap. Det fanns gott om sittplatser i olika vrår. De hade även en hel del studiebås där man kunde stänga in sig. Det fanns vita ytor och mer färgglada platser och det var rent och fint.

Samtidigt var det ganska opraktiskt. Jag vill skriva men inte stänga in mig i en trång cell. De öppna platser som fanns var rejält obekväma för ryggen och saknade eluttag i nära anslutning till platsen. Det fanns visserligen förlängningssladdar och de låg som snubbeltrådar över golvet.

Visst är biblioteket snygg, men praktiskt är det inte. En flopp.

3 thoughts on “Vilken flopp

  1. Ping: Redigera, redigera och redigera | På Gång

  2. Vad trist. Just det där med eluttag är ju ett måste numera. Minns en flygplats som jag var på där enda uttaget vi hittade var ovanför ingången till toaletten – där stod folk med mobilsladden…

    • Ofattbart faktiskt när det har byggt nytt. Varje café (jag är ju specialist) har ju uttag vid sittplatserna. Till och med pendeltågen. Och faktiskt många andra bibliotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s