Nu har det vänt

Planen för dagen var att vara pigg och glad. Det blev en tuff start.

Hostan tog nästan all min nattsömn, så när klockan ringde så fanns det verkligen ingen ny energi i kroppen, däremot fanns en värk i hela kroppen, inte minst i huvudet. Var tvungen att gå upp och göra mig iordning, då hantverkare meddelat att de måste in i min lägenhet. Jag vill vara påklädd när de kommer.

Vid morgontoaletten upptäckte jag att även rösten var bort. Det irriterar mig eftersom jag tänkt mig några telefonmöten under dagen. Det sket sig.

Eftersom dörrklockan är opålitlig, la jag mig på soffan och väntade på hantverkarna. Jag sov och slumrade om vartannat. Vid lunchtid knackade det på dörren och jag trodde att de äntligen dök upp. Men där stod brevbäraren och gav mig ett bokpaket. Det är imponerande och det är något att vara tacksam för. De brukar lämna in det i tobaksaffären, att få det vid dörren är lyx.

Men säg den lyckan som varar. Upptäckte att några böcker var fel, så det får jag reklamera. Sov en stund till. Det enda som verkar fungera just nu. Och jag tror faktiskt att det har fungerat. Efter eftermiddagsluren, så var jag hungrig, riktigt sugen på mat, vilket inte varit fallet den senaste veckan. Och efter min sena lunch ville jag ha kaffe. Det är ett genombrott. Jag vet att jag normalt sett dricker mycket kaffe, men inte när jag är sjuk. När kaffesuget är tillbaka, då är jag på bättringsvägen.

Nu har jag till och med kunna läsa en bok. Det blir bara bättre och bättre. När det väl vänder så går det fort. Nu börjar jag se ljust på livet igen. Men några hantverkare har jag däremot inte sett till.

6 thoughts on “Nu har det vänt

  1. Kaffe är en hälsomarkör! Minns när jag väntade lilla och mådde skurk i flera månader, kaffe var inte att tala om, men så på julafton vaknade jag och ville ha kaffe och en ostmacka! Så himla härligt att slippa må så himla dåligt!

  2. Så sköt att det går på rätt håll i alla fall! Att vänta på hantverkare kan vara en intressant upplevelse på många vis. Fast målaren vi anlitade förra sommaren var punktligheten personifierad och det uppskattades!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s