Inte mina värderingar

Ikväll i badhusets duschrum var det en grupp med tjejer i 25-35 års åldern som tog plats. De pratade högt, trängde sig före och uppträdde som om de ägde stället. De hade dock glömt schampo och beklagade sig över att det inte fanns. Normalt sett brukar jag erbjuda min schampoflaska. Alltid om någon frågar snällt och ofta om jag ser att någon behöver. Men ikväll struntade jag i det.

Det visade sig vara rätt beslut. När jag kom till omklädningsrummet visade det sig att vi hade skåp nära varandra. Tjejerna bredde ut sig. En av tjejerna pratade högt och brett och hade som idé att avslöja sina väninnors ev skönhetsingrepp. Några ville inte vara helt öppna med det och jag känner mig tacksam för att jag inte har en sådan ”vän”. En annan av tjejerna menade att ”sillisar” är helt naturligt om man fött två barn. Hon menade att ”bäst före” hade passerat för brösten och då finns inget annat val. Oklart om hon menade sina egna bröst eller någon annans i omklädningsrummet. Deras diskussion gick vidare och de kom fram till att silikonimplantat borde vara gratis. Det kan staten stå för.

En av tjejernas väninna hade gjort ett implantat och det visat sig vara en giftig sort. Då blev hon erbjuden att ta ut implantaten. Det tyckte de var märkligt, att hon inte fick helt nya implantat. Att ta ut implantaten var ju helt orimligt.

För mig är det annat som är orimligt och långt ifrån okej. För mig är det helt förkastligt att avslöja andra personers privata angelägenheter när det inte själva vill. För mig är det helt främmande att mina skattepengar ska bekosta andras bröstoperationer För mig är det inte aktuellt att göra onödiga operationer och föra in främmande föremål och risker i min kropp. Om jag ändå gör det, och det visar sig vara skadligt, då tar jag bort det.

Vips så försvann mitt dåliga samvete för att jag inte erbjöd schampo. De här donnorna får klara sig utan mig.

Annonser

10 thoughts on “Inte mina värderingar

 1. Oavsett vad det gäller så tror många att ”gratis” är gratis och tänker inte på att det är något vi subventionerar via våra skattepengar. Jag som själv har silikonbröst sedan 11 år skulle aldrig kommit på tanken att det skulle betalas via våra skattepengar trots att jag gjorde det för att jag helt saknade bröstvävnad. Endast i fall efter cancer tycker jag att det är en sak för Landstinget att ta ställning till huruvida det ska bekostas av skattebetalare.
  Människor är väldigt naiva och det skrämmer mig att det som jag kallar för ”svart/vita tonårstankar” verkar ha spridit sig upp i åldrarna och en del i 30-års åldern verkar helt sakna personlig mognad (för att inte tala om empati) idag.

  • Det var ju uppenbart att dessa damer hade sig själva i centrum. Och du har helt rätt, om jag bara lyssnade på dem hade jag inte kunna drömma om att de passerat 30. Men nu sa tre av dem att de fyllt 35 år vilket skrämde mig. Visst undrar man vilka värderingar de ger till sina barn.

   Vill också vara noga med att jag inte på något sätt fördömer implantat. Var och en gör vad den vill med sin egen kropp. Men jag förväntar mig att ingen heller dömer mig och min kropp.

 2. Ja ibland förvånas man över mänskligheten. Det har funnits tillfällen jag har hört högljudda samtal som jag funderat över om samtalen är på ”riktigt” eller till för att provocera omgivningen!? Instämmer mycket i Marias tankar… ”Gratis” måste ju bekostas på något sätt. ”Gratis” ska inte missbrukas.

  • Så sant. Det var svårt att höra deras motivering. Det skulle bara vara gratis, det var bara självklart. Sådant tycker jag är svårt, när jag inte får motivering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.