Dimmig simning

Det var verkligen skönt att komma iväg till badhuset och simma en stund efter jobbet. Men det blev en ovanligt dimmig simning.

För några år sedan hade jag aldrig mina glasögon på mig när jag simmade. Det gjorde inget att jag inte såg allt och jag gillar att blöta ner hela huvudet. Med sämre syn är det inte längre möjligt. Numera har jag svårt att klara mig utan glasögon och således har jag dem på mig även i bassängen. Men inte ikväll. Av någon anledning tog jag av mig glasögonen, utan att tänka. Det blev en annorlunda simning. Inget var klart och färgerna kändes annorlunda. Jag hade hela tiden koll på bassängkanten, dock ej tiden. Inte heller stegar och annat som jag simmade på. Det är inte ofta jag får blåmärken och sår av simningen men någon gång ska ju vara den första 🙂

Nästa gång behåller jag brillorna på.

 

15 tankar på “Dimmig simning

 1. Det där med syn och bad är ett aber. Tänkte på det när jag var utomlands senast. Jag brukar ha en lins i höger öga när jag badar, för att kunna se lite men för att slippa glasögon. Har jag linser i båda ögonen ser jag inget på nära håll men det funkar med att ha i ett. Optikern skrattade och sa att det var precis så man gjorde förr innan det fanns progressiva linser.

   • Jag hade alltid linser förr innan åldersyntheten slog till… men jag köper fortfarande för att använda på semester, på fester och liknande men då använder jag bara en. Tar ca tio minuter för hjärnan att fatta det och se ändå. Konstigt. Fast nu vet jag inte hur dålig syn du har, jag antar att det kan bli jobbigt med bara en lins om man har grava synfel.

   • Det fungerar ju trots allt med brillor. Fånigt att jag varit så konservativ i alla år och inte ens testat linser.

 2. Varför har du så dålig syn? Jag har haft det likadant…. men nu ser jag betydligt bättre utan glasögon. Jag hade grå starr. Om det är en förändring som kommit smygande under längre tid kanske du behöver en riktig synundersökning igen. Jag är jätteglad för min nuvarande syn, även om den är långt ifrån perfekt. Jag använder glasögon fortfarande… många kan bli av med dem vid starroperation, men inte jag med mina synfel.

  Bara ett litet tips.

  • Tack! Jo, jag har koll på problemen. Jag har flera olika, några vanliga som närsynthet och astigmatism, andra sedan en olycka i barndomen och ytterligare skador på ögon pga av sjukdom för några år sedan. Så jag få leva vidare med mina glasögon.

 3. För många år sen testade jag om linser kunde hjälpa mig att se tredimensionellt. Mina ögon samarbetar ju inte, eftersom det ena är väldigt närsynt, det andra ännu mera långsynt (och svagt!). Det funkade inte med linser heller. Dåtidens linser var dessutom hårda, och när det skavde blev jag jättenervös att skada det enda ögat som funkar att läsa med. Så jag slutade.

  Efter att jag börjat med progressiva brillor testade jag progressiva linser. Gick inte ALLS! Försökte läsa prislappar, men kunde inte ens ta fuskvägen – att utan glasögon kolla jättenära med det närsynta. Resultat: Dimsyn! 😦

  Optikerna nämnde att man kunde testa att ha lins bara på ena ögat, men jag vill ju gärna hålla båda igång, så det gick bort.

  Men jag simmar ju inte, så just där har jag inga problem. 🙂

 4. Det är onekligen lite komplicerat för man vill ju se vart man är på väg.Med stigande ålder ser jag som en falk på långt håll så numera är det inget problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.