Bokdilemma

Vid ett samtal under onsdagskvällen, kom vi att prata om böcker och hur vi ger dem vidare. Flera av oss gav till vänner, grannar, på arbetsplatser. Två av oss gillar att kunna lägga boken på ett café, en bänk eller på ett tåg med ett meddelande att det är okey att ta boken.

Men hur gör man med en bok man inte gillar? Kan man ge bort den? Var? Till vem?

En intressant frågeställning som söker ett svar.

Annonser

10 thoughts on “Bokdilemma

 1. Det tycker jag att man kan göra. Berätta om sin uppfattning men sedan är det upp till en eventuell läsare att bilda sig en egen uppfattning. Smaken skiljer mycket…

 2. Aha, där kom svaret. Vi har en bokhylla på jobbet, där vi kan lämna och ta böcker. Tyvärr har en del fått för sig att rensa ut gammalt skräp, men ibland dyker det upp kul böcker. Jag behåller böcker jag gillar, och de jag vill bli av med säljer jag på vår årliga loppis där de som inte blir sålda skänks, till Röda korset eller Rädda barnen eller så.

  • Bra att du har ett stället där kan sälja eller skänka böcker. Numera är det få som tar emot. Utbudet är för stort. Överflöd av gamla böcker.

 3. Smaken är ju ganska olika… många böcker gillas av någon, kanske de flesta. Ibland glömmer jag böcker på tåg, flygplatser eller dylikt medvetet, andra gånger omedvetet… 😉

 4. Böcker som jag gillar ger jag bort till vänner eller ställer på den gemensamma bokhyllan på jobbet.

  En bok som jag inte gillar men som jag tror skulle passa någon i min bekantskapskrets ger jag bort med ett varnande ord.

  Annars skänks de till second hand-butik.

  • Vi har också en hylla på jobbet där jag ställer många böcker. Det är toppen. Men det känns fel att ställa dit en bok som jag precis sågat vid morgonkaffet. Dessa böcker tycker jag är svåra att veta var jag ska lämna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.