Samhällskunskap

IMG_4114(1)Som del av egenstudier i samhällskunskap så blev det idag en tur till Olof Palmes grav. Jag jobbar alldeles i närheten men det tillhör ändå inte vanligheterna att jag går dit. Jag började med att gå in i kyrkan. Funderade på att tända ett ljus men ljusbäraren var redan fylld av tända ljus. Fanns inte plats för fler.

Ute på kyrkogården var det en mindre folksamling. Folk kom och gick i en ström. Många hade en ros i handen. Väldigt tyst och stilla. Värdigt och fint.

IMG_4119(1)
Traskade vidare och gick över Sveavägen mot den plats där Olof Palme blev mördad. Även där stod en klinga med folk och många hade med sig blommor. Även här var det lugnt och stilla.

Det var fint att se. En del av vår historia. Trots att jag har en annan politisk ståndpunkt, så ser jag ändå detta som en del av vårt samhälle.

Och jag gillar den empati och medmänsklighet som vi kan visa varandra.

6 tankar på “Samhällskunskap

  1. Några efter mordet så var jag både vid mordplatsen och vid graven. Mordplatsen har jag gått förbi fler gånger, men den gången var stegen dit just för dessa båda platser. När en statsminister blir mördad så berör det hela befolkningen på ett eller annat sätt. Fint av dig, tycker jag, att ta den här extrasvängen idag.

    • För mig är det ju så nära, passerar mordplatsen dagligen. Men det är något helt annat att stanna till och tänka efter. Vårt samhäller är verkligen förändrat.

  2. Nej, empati och medmänsklighet kan vi verkligen inte får för mycket av. Jag har besökt graven vid annat tillfälle och jag minns att där låg några röda rosor…

    • Vet egentligen så lite om Palme. Jag slukar alla dokumentärer som jag tycker är bra. Skulle gärna vilja ha ett internationellt perspektiv också. Det vore intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.