Lite för mycket spänning

Ikväll var jag på ett seminarium som har med mitt jobb att göra. Vanligast är det förstås med seminarier under dagtid, men ibland blir det denna typ av kvällsevenemang. Lite udda men när ämnet är intressant så är det inga problem för mig.

Ikväll blev det dock lite mer spännande än vad vi tänkt oss. En av föredragshållarna var inte så tydlig som hon brukar vara. Hon fick ta en kort paus i ordflödet för att dricka vatten. Hon fortsatte men något stämde inte, det blev en liten för lång paus. Så segnar hon ner. Hon svimmade. Turligt nog fanns några som reagerade snabbt och försökte ta emot i fallet.

Seminariet tog en kort paus, föredragshållaren var inställd på att fortsätta men alla runt omkring henne övertygade henne om att ta det lugnt. En kollega tog över presentationen.

Jag lider så med kvinnan, som är ung och väldigt kompetent. Hon har hållit ihop en väldigt bra arbete som hon nu skulle presentera. Så trist att hon inte mår bra och det kan inte vara lätt att hantera känslan efteråt, att ha svimmat inför en hop av branschkollegor, de flesta män som är betydligt äldre. Nu är jag helt övertygad om att alla tar det på bästa sätt och hoppas att hon snart mår bättre.

 

6 tankar på “Lite för mycket spänning

  1. Hoppas att det inte var för att hon överpresterat eller stressat ihjäl sig. Så mycket är jobb aldrig värda. Jag tror att det är lättare att svimma framför män än framför kvinnor – kvinnor dömer varandra hårdare och kommer aldrig att glömma ett tecken på svaghet.
    I vilket fall som helst var det ju skönt att det inte var något allvarligt.

    • Vill inte spekulera för mycket. Men hon har säkert anledning att ta sig tid för återhämtning. I det här gänget så är det ingen, varken män eller kvinnor, som dömer henne. Alla bryr sig och vill väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.