Glädjetårar

Efter veckor av ganska tunga tårar, blev det ikväll helt andra tårar som rann ner för kinderna.

När jag kom hem ikväll, låg det lite post på hallmattan. Ett vykort väckte min uppmärksamhet och jag blev minst sagt förvånad när jag läste rubriken ”Hej Faster” och såg avsändarens namn.

Min brorson är min ögonsten, han betyder så mycket för mig. Tyvärr är han multihandikappad och kan nästan inte göra någonting. Jag kan prata till honom, han gillar sällskap men vi har ingen egentlig kontakt. Han har inget lätt liv och jag önskar att jag kunde göra mer för att få honom glad.

När jag var i hans hem senast, var han inte hemma. Hon bor på korttidsboende ibland, som avlastning för familjen. Jag lämnade försenade födelsedagspresenter till honom. Eftersom jag både kan och vill, så skämmer jag gärna bort honom med fina presenter, ofta aningen för dyra märkeskläder. Jag vill att han ska vara fin.

Idag fick jag ett kort som tackade för presenterna. Det är antagligen hans assistenter som skrivit det. De hälsade att pojken blivit jätteglad för att få öppna paket och att assistenterna gillar de fina kläderna. Det värmer mitt hjärta. Att göra honom glad är viktigt och det är minst lika viktigt att det fungerar bra med hans assistenter. Att de engagerar sig i honom, att de gör honom glad och att de vill göra honom fin är helt av görande. Och det faktum att de skriver ett kort och letar fram min adress, betyder på stort engagemang.  Det känns väldigt tryggt. All anledning att fälla några glädjetårar.

9 tankar på “Glädjetårar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.