Soffhelg

Efter en lugn och dov lördagsmorgon, bröt solen fram och jag kunde inte låta bli att ge mig ut på en promenad. Tog pendeltåget in till Vasastan. Älskar att gå i olika stadsdelar, se arkitektur och stadsdelsliv. Dessutom är det gott om caféer när man inte orkar gå längre.

20160213_145121_resizedOrken tog snabb slut och jag styrde stegen till ett av mina favoritkaféer (jag har jättemånga). Där satt jag med en kopp kaffe och redigerade några noveller. Redigering är inte alltid den roligaste sysslan men igår var det ovanligt upplyftande. Jag tänkte skriva om en äldre novell men insåg att den var oväntat bra. Sådant är glädjande.

Kvällen innebar soffläge. Jag har en alldeles vanlig förkylning som tar mina krafter. Ingen influensa, samma förkylning som jag får någon gång under årets första kvartal, nästan varje år. Det börjar med halsont, sen tappar jag rösten, därefter kommer snuvan och sist hostan. Ingen feber och ingen ork. Trodde att det skulle gå att lura förkylningen med vila och promenad. Tror möjligen att jag kunnat dämpa dess framfart men förkylningen behöver tydligen ha sin gång.

Nu får jag nog räkna med soffläge resten av helgen. Känner mig helt utslagen. Av en enkel liten förkylning. Livet är larvigt.

15 tankar på “Soffhelg

  1. Man behöver inte ha feber utan en förkylning kan göra att man mår riktigt dåligt. Dessutom är det sällan att man kan påskynda dem utan de verkar behöva ha sin tid…

    Ha det gott i soffan!

  2. Krya på dig! Jag tror kroppen behöver sådana här pauser ibland för att återhämta krafterna efter någon bakterie eller virus eller vad det nu må handla om! Hjärtekram idag!

  3. Pingback: Sängläge | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.