Kranar

På hotell upplever jag ofta badrummen som snygga. Men ofantligt opraktiska. Det finns vackra handfat men som saknar plats för tvål och markerad kant som säkerställer att vatten inte rinner ut. Supersnygga kranar/blandare men där det tar en evighet att lista ut funktionen, att få på vattnet och få rätt flöde och temperatur.

Allra värst är det i duschen. Vissa kranar är omöjliga att förstå. Jag har dålig syn, behöver mina glasögon. Nu har jag sällan brillor när jag duschar och har flera gånger upplevt det som omöjligt att få på vattnet. Har behövt hämta glasögon, klurat innan jag kunnat ta en dusch. Det är så opraktiskt. En trist utveckling där design går före funktion.

Desginen blir allt vanligare på offentliga toalett toaletter. Härom kvällen var jag ute och åt på en restaurang. Behövde besöka damrummet, som var både snyggt och rymligt. Efter avklarade behov ville jag förstås tvätta händerna. Men hur? Hur få igång vattnet? Jag testade på alla sätta jag kunde komma på. Men inget vatten.

Det här stör mig mycket. Det är inte bara opraktiskt. Det är ohygieniskt. När man avstår från handtvätt då har det gått för långt. Våtservetter och handsprit ska inte vara nödvändigt.

Visst får en kran/blandare vara snygg. Men man får aldrig glömma dess funktion.

6 tankar på “Kranar

  1. Jag ogillar nya tvättfat som är platta i botten och det inte finns någon naturlig avrinning mot hålet. Allt skit blir kvar. Snuskigt

  2. Undrar om det är dansk design? 😀 Jag brukar reta gallfeber på folk här när jag berömmer dansk design – den världberömda som de är så stolta över – med orden ”dansk design – ser bra ut, men fungerar inte” 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.