Premiär

Jag jobbar långsiktigt. Det går inte alltid fort men det blir väldigt bra. Tycker jag.

I somras tröttnade jag på att panta plastflaskor. Jag dricker mycket av kolsyrat vatten och har länge klagat över tunga inköp och att jag tär lite för mycket på miljön. Jag insåg att det var dags för en kolsyremaskin. Någon gång under semester gjorde jag ett inköp och sedan dess har kartongen stått i hallen.

Ikväll är det premiär. Kartongen har packats upp och jag har kolsyrat vatten. Och jag är mycket nöjd. Det är enkelt och gott. Det här borde jag ha gjort för länge sedan. Men nu är det gjort och det ska jag fira. Med bubblande vatten!

8 tankar på “Premiär

  1. Varit i samma situation. Kolsyreapparaten är en viktig pryl. Men till slut drack jag endast bubbelvatten. Har förstått det inte är bra. Fräter på tänderna. Numera tillåter jag mig bubbelvatten på helger och lediga dagar. Nästa problem blev att kolsyretuben tog slut och det tog sin tid innan jag bytte ut den. Nu har jag två tuber. Så när en tar slut har jag alltid en ny att byta ut den med. Och då har jag lite bättre tid på mig att byta ut den tomma.

    • Det har med ph-värdet att göra. Men jag vet inte hur mycket man måste dricka för att det ska vara problem. Det finns ju mycket annat som är surt som också fräter på tänderna.

  2. Jag var tvungen att googla på det där eftersom jag föredrar kolsyrat vatten. De första undersökningar visar att pH sänks när kranvatten kolsyras men så länge man inte smaksätter med tex citron eller ngt sött ser tandläkarna inget problem med det.
    Pust!!!

    • Men återigen så beror det ju på helheten. För mig, hela kroppen, är det bättre att jag dricker vatten än att jag äter godis eller annat skräp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.