Sara, Sara, Sara

Ikväll var jag på Kulturhuset Stadsteatern och såg ”Sara, Sara, Sara”. Det är en pjäs om Sara Lidman som spelas på Lilla scen.

Börjar med att säga att de fyra skådespelarna Claire Wikholm, Angelika Prick, Nadja Mirmiran och Thérèse Svensson gör ett bra jobb. Claire och Thérèse är favorit sedan tidigare och jag tror att Angelika kommer att blir en publikfavorit ju fler roller hon får.

Men en pjäs som börjar med en onaniscen gör mig mycket misstänksam. Jag vet mycket lite om Sara Lidman. Det gör jag fortfarande efter denna pjäs. Men jag känner mig helt säker på att det finns mycket mer att berätta om Saras liv än vad som framkommer i denna föreställning. Och jag är helt säker på att det finns mycket som är betydligt mer intressant än vad denna pjäs berättar om.

Tyvärr är detta en pjäs som inte ger mig något. Jag kommer därför inte att rekommendera den, utan hoppas att jag snart få se en pjäs som jag gillar bättre. Och jag hoppas att det i framtiden kommer en annan pjäs som skildrar Sara Lidmans liv med ett lite annat perspektiv.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.