Svartvintern

IMG_3088(1)Svartvintern av Marianne Cedervall är en varm och finurlig berättelse om oväntade händelser i kallaste Lappland. Det är andra boken i väninnorna i Mirjam och Hervor. Det var ett nöje att läsa första boken Svinhugg och därav åkte Svartvintern ner i semesterpackningen.

Kändes lite märkligt att sitta i strålande sol och läsa om kylan in den lilla byn  Kuivalihavaara men alla personligheter är så varma och skeende likaså så det blir ändå en ljuv och lättsam läsning. Väninnorna stannar i byn över vintern då de faktiskt behövs där. Det händer så mycket, på gott och ont, och Hervor och Mirjam behöver hålla lite ordning. Fler nykomlingar dyker upp i byn där många är släkt med varandra, ett hotell blir levande igen och nya bekantskaper görs samtidigt som skvallret går fortare än man hinner tänka.

Historien har en del mystik i sig men som är befriande lättgenomskådligt. Man behöver inte lägga tid på gåtor, överraskningar kommer på annat håll. Så visst är jag nöjd med denna vintersaga som semesterläsning! Klurig underhållning svalkar gott i sommarvärmen.

 

9 tankar på “Svartvintern

  1. Pingback: Spinnsidan | På Gång

  2. Pingback: Stormsvala | På Gång

  3. Pingback: Solsvärta | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.