Semester

Det är en riktigt, riktigt, riktigt skön känsla att få vara ledig. Att ha semester. Jag var som oerhört trött när jag lämnade jobbet i fredags så den här ledigheten var efterlängtad. Tog lördagen ”ledigt” dvs utan bokning och fick en skön sovmorgon och därefter gott om tid att packa inför första etappen av semestern.

I söndags tog jag tåget till Jönköping, via Skövde, och checkade in på hotellet
redan vid lunchtid. Söndagen var en ganska avslappnad dag, inte så mycket hände och jag hade gott om tid att strosa runt och bekanta mig med staden. Det finns en jättefin strandpromenad längs Vätterns södra strand och det blev en fin promenad.

Redan under måndagen började Jönköping leva. Här finns mer att se än jag anat. Tre sjöar, en härlig blandning av gammal och ny bebyggelse, hyfsade caféer och mysiga butiker och mycket vänliga människor. Jag känner mig välkomnad och väl bemött. Tyvärr är det bara 16 grader i Vättern så jag tog en promenad till simhallen och fick bada där. Simningen var inomhus men det fanns även en bassäng utomhus, främst för barn men även jag var välkommen.

IMG_2981Hann även med en båttur på Vättern under måndagskvällen och fick lära mig en hel del. Eftersom mina medpassagerare var från Schweiz, fick jag även hjälpa till med guidning och översättning vilket både jag och kaptenen tyckte var kul. Det här med att förklara vikten av polkagrisar i Gränna var inte det lättaste, men väldigt kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.