Ett besök i Gränna

När jag gick i femte eller möjligen sjätte klass, gjorde vi en skolresa till Gränna. Jag minns att det var kul. Det är ungefär det enda jag minns. När jag i vintras läste  boken Expeditionen, om Andrées ballongflygning, blev jag intresserad av att besöka polarmuseet i Gränna. Därav var beslutet lätt att ta bussen från Jönköping till Gränna.

IMG_2999Museet var litet men trevligt och det var förstås lätt att känna igen sig med boken i hyfsat minne. Det kändes nära att gå där och titta på deras saker och läsa om fakta. Kände igen mycket från boken, tror jag i alla fall, vilket gav en djupare förståelse. Men visst, det var högsommarvärme utanför och det kändes även lite udda och stå och titta på isbjörnar och långkalsonger just denna dag.

Gränna var annars lite av en besvikelse. Inte alls så kul som jag minns. Hittade i alla fall ett kafé med handgjorda praliner och de var riktigt goda. IMG_2997Det är en gåta för mig hur det kan finnas så många polkagrisaffärer på en och samma gata. Jag fattar inte. Och jag köpte inte heller några grisar med mig hem.

2 tankar på “Ett besök i Gränna

  1. Oj, visste inte att det ligger ett Polarnuseum där, läste Expeditionen ganska nyligen så det hade varit spännande att gå dit, var i Gränna för drygt en vecka sedan… och köpte polkagrisar… 🙂

    • Det är ju egentligen helt otroligt att det kan finnas ett museum där. Vet inte hur många besökare per år men jag hoppas att de kan leva vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.