Mindre garderob?

I min ägo finns en hel del kläder. Egentligen alldeles för mycket. Jag köper mer än jag gör mig av med. Jag byter garderob sommar och vinter och ibland låter jag vissa plagg vara kvar på vinden under flera säsonger innan jag tar fram dem igen. Men hur jag än gör så är det ett överflöd.

Häromkvällen lekte jag med tanken att magasinera fler plagg. Att begränsa garderoben under kommande säsong. Att välja ut ett begränsat antal klänningar och använda dem hela höst-vinter-vårsäsongen. Kanske komplettera med några brallor och tröjor för fritidsaktiviteter. Vågar jag? Vill jag? Varför?

Just nu är det lite lockande. Som ett experiment. Som en utmaning. Ska nog använda semestern till att fundera vidare. Men om det ska lyckas behöver jag nog vara lite mer noggrann och tänka igenom mitt motiv. Varför? Och kommer det att göra mig mer lycklig?

8 tankar på “Mindre garderob?

 1. Jag har en sommar- och en vintergarderob men med tanke på vädret så hänger sommarkläderna oanvända. Tyvärr tror jag inte att jag får användning av dem på Irland heller. Hur som helst så skulle jag behöva sortera i dem. Men det får bli i höst…

  • Jo, den här sommaren är de flesta tunna klänningar oanvända. I går tvättade jag linnekläder, för att ha under den kommande semestern men jag undrar om det kommer att fungera.

 2. Jag tog språnget för tre år sedan och lät en stylist titta på min garderob. Jag har inte använt mig av annat sen dess.
  Innan hon kom fick jag dela upp mina kläder i tre högar. En hög med kläder som jag inte alls använde. En hög som jag kanske använde lite ibland, men som jag inte helt visste om de passade mig. Och en hög med älsklingskläder.
  När stylisten kom ägnade hon inte den första högen en blick. ”Ut med den”, sa hon bara. Varför ödsla energi på en hög med kläder som jag ändå inte använder? Kanske-högen gick hon igenom kritiskt. Jag tror att jag fick behålla en femtedel ungefär!! Och sen sorterade hon lika hårt i älsklingskläderna.
  När hon var färdig kunde jag se vad hon menade med vad som är min stil, och den har jag faktiskt hållt mig till. Jag har väldigt lite kläder egentligen, men nästan allting passar ihop. Praktiskt!

 3. Vet jag med mig att jag inte använt ett plagg på ett par säsonger, så sorteras det bort. Jag har nog sommar- och vintergarderob. Idag drog jag på mig en somrig klänning och kompletterade med kofta. Dumma ”sommar”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.