Hit och dit helg

Min lediga fredag förvandlades väldigt snabbt till ännu en stressfylld dag. Behövde jobba, åtminstone på förmiddag och det dröjde ända till ett innan jag kunde stressa hem från jobbet. Ett snabb byte från datorväska till weekendbag var allt som hanns med i hemmet innan jag drog vidare. In i bilen och till närmaste presentbutik för att hitta en bröllopspresent. Snabba beslut krävs när tiden är knapp.

Med presentpåsen i handen, kände jag mig nöjd men väldigt hungrig då jag insåg att jag inte ätit något på hela dagen. Ett snabbt stopp vid Mc Donalds och jag tog med mig maten i bilen. Äntligen på väg.

Efter ca 45 minuters körning får jag en ingivelse att kolla på mobiltelefonen och inser att det var oroväckande många missade samtal och meddelande både på jobbmobilen och den privata. Stannade till och ringde min mamma, det var ju till föräldrarna jag var på väg.

Anledningen till att jag ville vara ledig i fredags var att mina föräldrar firar guldbröllop och vi skulle gå ut och äta en god middag för att fira. Men nu visade det sig att pappa var sjuk och allt blev inställt. Fick vända hem igen. Passade på fixa ett ärende på vägen men det dröjde till långt in på kvällen innan jag landade i soffan igen. Helt slut efter en alldeles för stressig dag där alltför mycket tid ägnades åt helt onödig bilkörning.

Vaknade utan att känna mig utsövd på lördagsmorgonen, hade gärna velat ha sovmorgon men det fanns inte tid för det. Behövde laga fållen på finklänning, fixa hår och smink. En kusins bröllop är något jag verkligen sett fram emot sedan inbjudan kom och nu var dagen inne. En ny bilresa på 16 mil väntade.

Kom fram till kyrkan i god tid. Vigselakten var så klart alldeles bedårande och brudparet lyckliga. Det är stort att få vara med och dela en sådan viktig dag, att få fira kärleken på vackraste sätt. Sedan var det dags för fest, först en middag som varade över 6 timmar och sedan dans. Helt fantastisk.

Den två timmar långa hemresan skedde mellan två och fyra på natten. Det var en magisk natt. Först ett mystiskt dis och sedan en fantastisk soluppgång. Det var en enastående upplevelse att få köra ensam och uppleva allt detta. Men självklart var det skönt att få lägga ner huvudet på kudden när jag kom hem.

Tyvärr innehöll inte heller söndagen någon sovmorgon då jag behövde går upp i tid för att packa inför nästa resa. Denna text skrev på båten till Visby. Där kunde jag i alla fall inte stressa, bara sitta och ta det lugnt. Men av någon anledning gick det inte att somna. Helgens alla upplevelser fanns inom mig och gav mig ingen ro.

Helgen känns visserligen avlägsen med den känns som att föra helgen mest innebar att fara runt hit och dit. Nu längtar jag efter lugn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.