Gruppdiskussion

För någon veckan sedan kom ett mejl med ett antal frågor. Jag svarar ofta och gärna på enkäter så för mig var det självklart att svara. Därefter kom en fråga om jag kunde tänka mig att svara på fler frågor och självklart tackade jag ja. Det var så jag blev inbjuden till en gruppdiskussion.

Därför satt jag igår kväll i ett litet rum tillsammans med sju andra och samtalade. Novus var diskussionsledare. Det vi sa blev inspelat och några satt bakom ett fönster och tittade på. Jag har aldrig varit med i en fokusgrupp tidigare, så det var spännande till att börja med. Temat var bank och banktjänster.

När jag klev ut ur rummet igen, efter 90 minuter, kände jag mig uppfylld. Det blev ett riktigt bra samtal. Vi kände inte varandra, var ganska olika men det fanns beröringspunkter. Alla lyssnade, respekterade varandra, och alla fick komma till tals. Jag fick, och tog chansens att säga vad jag tycker och tog därmed chansen att påverka.

Det visade sig att det var Ica som stod bakom frågorna och när det kom till frågan om bonus såg jag min chans. Som jag skrivit om tidigare är jag mycket kritisk till deras bonuscheckar och jag vet att jag inte är ensam. Nu lyckades jag få med mig gruppen på mitt resonemang och de stödde mig. Kändes fint att veta att Ica satt och lyssnade!

Vi var överens om fler frågor men tyvärr var vi inte så positiva som diskussionsledaren ville få oss till. Vi sågade flera förslag och det var inte så uppskattat. Men vår uppgift var ju att vara ärliga och vi står för våra åsikter.

För mig var det en väldigt kul upplevelse. Jag gör gärna om det igen!

 

 

2 tankar på “Gruppdiskussion

  1. Håller med till 100% om problemet med bonuscheckar – gillar inte alls.Fördelen, från ICAs sida, är väl att många av oss slarvar bort checken, och då slipper de utbetalningen. Men jag tycker det är helt förkastligt, och har sagt till min ICA-handlare det vid ett par tillfällen. Samma sak med Statoil, där jag också gnällt. Skillnaden där är väl kanske att man får ut kontanter om man vill – man behöver inte handla på Statoil för bonusen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.