Kosläpp

Har själv aldrig varit på kosläpp och känner mig fattig på kunskapen om tjusning med just kosläpp. Jag trodde att det var något som var kul för barnen att se men nu anar jag att det är mer än så.

Läste att det skulle ske ett kosläpps-event, inte så långt från mitt hem. Det var en notis som jag inte la på minnet. Igår blev jag påmind då någon postade ett inlägg i en Facebook-grupp och frågade om parkering. Arrangören svarade att förutom de vanliga parkeringsplatserna så fanns åtminstone 800 tillfälliga på olika fält. Siffrorna började snurra i skallen och det måste ju röra sig om flera tusen besökare, då många dessutom lär gå eller cykla till platsen.

När jag passerade, på mycket stort avstånd, såg jag bilar precis över allt och en bra bit ifrån själva kosläppet. Hade ingen som helst aning om detta enorma intresse. Visserligen stannar jag alltid och hälsar på alla kor, tjurar, kalvar, får, lamm och getter när jag promenerar förbi dem sommartid, men det har aldrig slagit mig att jag behöver gör det en viss dag tillsammans med tusentals andra.

Förmodligen kommer jag stå där och trängas nästa år. Men ikväll är jag mest glad att jag inte valde den joggingrundan idag. Det har varit lite väl mycket publik för min jazziga joggingstil.

5 tankar på “Kosläpp

    • Det får mig att fundera över balansen mellan kunskap och känslor vid dessa kosläpp. Ser man mest glada kalvar eller får man lära sig något?

      • Det som påverkade mig mest var att se de överdimensionerade juvrena – att vi gör så mot dessa kor för att dricka mjölk som vi inte behöver. Att veta att dom lever max fem år istället för runt 15-20. Det berörde mig så illa.

  1. Har alltid undrat över dom där kosläppen- det är som du säger superpoppis idag- måste nog ta mig till ett nästa år- man vill ju inte gå miste om detta om det nu är så fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.