Att kunna vila

Jag behöver vila för att orka. Jag har inte alltid balans i livet, men jag har åtminstone förmågan att koppla av. Det är inget jag brukar tänka på, men ibland blir jag påmind om att det finns personer som verkligen inte kan koppla av.

Ett sådant tillfälle var i söndag. Jag låg på massagebänken och tyckte om att bli ompysslad. Jag slappnade av, lät terapeut och kroppen gör jobbet och jag kunde släppa kontrollen. Visst pratade jag lite med terapeuten men det var skönt att bara vara och vara tyst.

Damen på bänken bredvid mig var knappas tyst. Hon pratade hela tiden, oavbrutet. Hon fråga om allt. Och lite till. Hon var stressad, utbränd, hade fått gått ner i tid för att inte stressa sig mer sjuk.

Jag tror att kvinnan hade större behov av avkoppling än mig. Jag tror att hon skulle må gott av att testa att släppa kontrollen, ställa lite färre frågor och bara ta emot massage och den omvårdnad kroppen behöver. Jag skulle vilja att hon själv ställde sig frågan om det var värt att missa delar av den välgörande avslappningen till förmån för att få svar på sina frågor.

Kanske har vi bara olika personligheter. Men jag tror att vi även har val. Jag kan välja att jobba för mycket, ta paus, när det är dags att koppla av. Jag kan tänka, känna efter och göra aktiva val. För mig är det viktigt. Jag väljer inte alltid rätt men jag tar ansvar för mitt eget agerande. Och jag nöjer mig inte med att skylla på min personlighet. Det är viktigt för mig.

Annons

5 tankar på “Att kunna vila

  1. Att göra aktiva val är viktigt för mig också. Ibland får jag tänka några extra gånger, när hjärtat vill men mycket annat talar emot. Hoppas den där kvinnan du berättade om en dag upptäcker att hon får vara tyst och bara ta emot.

    • Det är som vanligt, lättare att skriva än att göra. Men jag tror att man måste våga ta upp ämnet, våga påminna varandra. Det är alltför många som blir utbrända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.