Negativa känslor på mattan

Ikväll var jag på yoga hos Friskis&Svettis S:t Eriksbron. Det är ett bra pass som jag besöker hyfsat regelbundet. Jag har lärt mig passet. Och känner igen de flesta övningarna.

Att jag känner igen en övning betyder inte att jag kan den. Det blev så tydligt under kvällens pass. Jag inser att jag gör fel ibland. Det spänner och stramar i andra muskler än de som ledare talar om. Jag spänner mig för mycket i vissa övningar. En övning, fisken, ger alltid huvudvärk. Det här känns inte bra.

Under avspänningen började jag tvivla på att yogan är bra för mig. Det är svårt. Jag gör fel. Just idag känns det inte riktigt kul. Under promenaden hem så bestämde jag mig för att inte ta några beslut än. Jag är stel och jag behöver ge yogan några ytterligare försök innan jag ger upp. Trots allt så gör den ju även mycket gott.

20 tankar på “Negativa känslor på mattan

  1. Jag märkte skillnaden av att gå på ”riktig” yoga istället för att gå på det utbud som olika gym erbjuder. Kan vara bra att börja med en slags grundkurs för att lära sig. Sen funkar gymmens yoga mycket bättre.

  2. Hoppas du hittar din väg till yogan. Numera älskar jag den, i början var det svårare. Mycket för att det ofta handlar om att acceptera sig själv och sina begränsningar. En del övningar tar oändlig tid att få kläm på känns det som. Jag trivs bäst med att yoga hemma och gå på kurs med jämna mellanrum för att få hjälp att göra positionerna rätt. Lycka till!

    • Jag känner igen det där med stress. Det är nog bra träning men den mentala biten får jag inte via yoga, där är en skönt promenad bättre, mer avkopplande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.