När veckan har rusat förbi

Somnade en stund på soffan, efter att ännu en arbetsvecka rusat förbi. En lång vecka som har gått alldeles för fort och jag är alltid lika förvånad.

En orsak till den enorma tröttheten är att jag har alldeles för långa dagar. Jag jobbar hela dagar, ibland även på kvällar och de kvällar när jag inte jobbar så har jag olika typer av aktiviteter. Den här veckan har jag som tidigast kommit hem vid halv tio på kvällen och jag inser att det tär min mitt energilager. Jag har tänkt att det inte gör så mycket, eftersom jag gör en hel del roliga och avkopplande aktiviteter men jag inser nu att alla resor, tankar och att alltid vara på språng också tar energi. Dax att tänka om.

En annan orsak till tröttheten är att jag sover oroligt. Jag vaknar av mardrömmar om nätterna. Jag som vanligen kan sova hur länge som helst, är ovan vid att hantera dålig sömn. Jag vet inte hur man somnar om när man är vettskrämd.

Idag rusade jag tidigt från jobbet. Jag hade bokat tid för ansiktsbehandling. När jag väl kom dit och la mig i stolen, började jag koppla av direkt. Och då kom tröttheten. Det var som att hela veckans trötthet kom över mig på en gång. Fick kämpa för att inte somna. Men det var väldigt skönt att bli ompysslad. Efteråt var jag alldeles vimmelkantig. Tog mig till ett fik för att dricka kaffe, irrade runt lite och åkte sedan hem. För att somna i soffan.

En stor del av veckans att-göra-lista är fortfarande inte avklarad men det hittar säkert sin lösning. Jag behöver min vila för att klara av den. Och jag behöver energi för att klara av kommande veckor, som är rusa fram i samma fart som hittills. Det gäller att hänga med. Jag vill ju inte missa något.

 

10 tankar på “När veckan har rusat förbi

  1. Förstår hur det känns… Mitt (amatörmässiga) råd är att inte fuska med sömnen. Sömn ger energi och tror att du blir ”effektivare” den vakna tiden om du låter dig själv sova ut. 🙂

    Låter som att du har mycket spännande att se fram emot… 🙂

  2. Att somna om efter mardrömmar är inte alltid så lätt (säger hon som vaknar av mardrömmar varje natt nu). Jag brukar dock försöka se varför dessa mardrömmar kommer just nu? Vad är det kroppen behöver processa? Jag tror att vi drömmer mardrömmar när vi behöver se och acceptera något i vårt liv.

      • Nej, när man väl ligger där är det inte så bra att börja analysera men nästkommande dag. Ibland behöver man kanske inte ens tolka drömmen utan man vet innerst inne vad det handlar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.