Söndagssimning

Jakten på att bli pigg och glad fortsätter. Jag satsar nu mycket tid på hälsan, att för att orka med jobb och fritid bättre. Tröttheten ska inte få ta överhand.

Idag blev det ett besök vid Centralbadet. I höstas var jag så inspirerad att jag köpte ett klippkort. Jag har varit där en gång. Måste nog sätta fart så att jag hinner nyttja mina klipp innan tiden går ut. Idag blev det tid för besök nummer två.

Eftersom att jag läst att man får nyttja ”Andrummet” – deras yogarum, för egen träning så tog jag chansen. Jag gick dit, och tränade på mitt eget vis och övade på de övningar som jag är mindre bra på. Jag sneglade lite i spegeln och det såg faktiskt oväntat bra ut. Jag är inte så usel som jag själv tror. Några övningar är fortfarande väldigt svåra, några till och med omöjliga, men det finns även övningar som var omöjliga för bara några månader sedan och som jag nu kan hur bra som helst. Det går framåt! Det var dessutom en fin miljö att träna i, så det kommer jag att göra fler gånger.

Simningen i Centralbadet är mer upplevelse än motion. Visst blir det träning men det är inte den mest effektiva träningen. Tidvis är det mycket meditativ, tidvis stressigt. Det märks att många av badgästerna tänker sig bassängen som en badpool eller pool för avslappning medan vi som simmar ser den som en bassäng för motionssimning. Det är en liten bassäng och rymmer inte alla dessa önskemål samtidigt. Det var ganska mycket folk där idag så det var lite för trångt för min smak.

Fick kämpa för att hålla i den harmoniska känslan när jag gav mig ut i snöslasket igen. En promenad genom stan, brukar vara härligt, idag var det bara grå. Såg inte så mycket mer än trottoar och mina egna skor. Det är sådant som får mig att längta till våren. Och för att överleva till dessa att vårsolen tinar upp mig igen, så ska jag unna mig flera sådana här söndagar. De ger både avkoppling och energi.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.