Saknad

När jag flyttade hemifrån och började skapa ett eget hem, så var husdjur en viktig del. En av alla dessa djur var en chinchilla. När vi köpte henne sa försäljaren att medelåldern var ungefär nio år. Det trodde vi på.

Just den här Chinchilla, som vi gav namnet Drutten, var en envis dam med egen vilja. När drygt tio år hade gått började hennes hälsa vackla och jag började förberedda mig på att hon kanske inte hade så många år kvar. Åren gick, tidvis var hon mycket krasslig, men hon repade sig alltid. Till slut tänkte jag mig henne som näst intill odödlig. Och det var inte svårt att googla fram att försäljaren inte riktigt haft god information.

När hon dog var hon 22 år gammal. Det är snart tre år sedan. Och jag saknar henne jättemycket. Mer är tjugo år tillsammans betyder mycket, man hinner sammanlänkas i livet. Jag vill fortfarande ropa hej till henne när jag kommer hem. Huvudet vill fortfarande vrida sig mot hennes bord när jag går in i köket. Det sitter på något sätt i kroppen. Visst har sorgen bleknat under de här tre åren, men saknade är fortfarande stor. Trodde faktiskt inte att det skulle blir så. Men nu vet jag. Saknad är seg känsla, en som inte lämnar. Saknad håller även fast minnen, sådan jag inte vill lämna. Jag lär mig att leva med saknaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.