Wild

Häromkvällen blev det ett nytt biobesök och denna gång såg jag filmen ”Wild” med Reese Witherspoon i huvudrollen. Filmen är baserad på en bok och en verklig händelse och som jag förstår det har man i många fall försökt få det likt verkligheten.

Filmen handlar om Cheryl Strayed som ger sig ut på en lång vandring, 100 dagar på Pacific Crest Trail. Samtidigt som vi får följa vandringen, får vi även inblick i det liv hon vill lämna bakom sig och det liv och händelser som funnit innan den destruktiva perioden av hennes liv. Hon är ingen van vandrare, hon har knappast rätt utrustning och packningen är alldeles för tung så de blir en del hårda utmaningar under filmens gång.

För mig som älskar vandring är det en delvis inspirerande film även om jag har helt andra drivkrafter för mina egna vandringar. Och just vandringsscenerna kan jag ifrågasätta såsom beskrivningar var törst, svett, kyla, värk, hunger inte känns helt äkta. Filmen är inget mästerverk men förströelse för stunden.

Och nu undrar jag: vem skriver beskrivningen av filmen på SF:s webb. Har de inte sett filmen? I detta fall är beskrivningen usel.

 

 

Annons

2 tankar på “Wild

    • Jag tycker själv om när andra är ärliga i sina recensioner. Så trist att se en dålig film och efteråt få höra att andra redan visste det. Bättre att dela sin upplevelse i förväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.