Gentlemen

Det händer sällan men när det sker är det otroligt skönt att lämna verkligheten och omslutas av biomörkret för en stund. Ikväll skedde detta på biografen Saga på Kungsgatan i Stockholm och jag valde att se filmen ”Gentlemen”.

Saga är en av de biografer som jag föredrar i Stockholm. Jag uppskattar det personliga välkomnade i salongen. Det kännes verkligen bra med en biovärd som hälsar välkommen och påminner om att stänga av mobiltelefonen. Jag uppskatta dessutom att få dricka gott kaffe under filmen, mycket bättre än popcorn.

Filmen var helt i min smak. Mörk, lite märklig, lite udda, lite sorgsen, närtidshistoria och mycket välspelad. Jag gillar bra svensk film, och jag tycker att det är skönt att kunna följa handlingen utan att läsa texten. Här fanns det text och det som var lite märkligt var  att textningen inte alltid stämde.

Filmen var dock lång, drygt 2 tim och 20 minuter. Eftersom jag tycker mycket om filmen, så var den värd längden men jag saknade en paus. Jag kan inte sitta stilla så länge. Behöver sträcka på ben och rygg.

Biokvällen gav mersmak. Det här vill jag göra om, snart igen. Väldigt snart.

Annons

3 tankar på “Gentlemen

  1. Pingback: Så snabbt en dag kan gå | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.