Att nyttja sin talang

Att skriva är min passion, min hobby, det som utvecklar min kreativitet och det som får mig att koppla av. Ägnar en del tid åt skrivande. Men gör jag det tillräckligt mycket?

Frågan ställde jag mig när jag satt hos frisören idag. Istället för att bläddra i tidningar, satt jag och fundera över en novellsamling som jag skulle vilja färdigställa. Har en del bra noveller som kan sättas samman till ett sammanhang. Några noveller är klara eller nästan klara. Andra finns i utkast och ganska många finns som anteckningar i min anteckningsbok. När jag satt i frisörstolen blev det tydligt vilken typ av noveller som saknas till samlingen. Och snart hade jag en idé klart framför mig. Tog fram blocket och började skissa på handlingen. En stund senare hade jag alla huvudingredienser klart för mig. Jag hittade tråden, tonen och tempot. En synopsis var klar. När jag en stund senare satt med en fika, blev alla karaktärer klara. Bara att ge mig tid för att skriva ihop min novell och börja redigera.

Det går lätt. Och jag tror att den kan bli riktigt bra. Jag har dessutom flera andra texter, halvfärdiga, som kan bli riktigt bra. Det går lätt för mig och jag anar att jag har viss talang för det här. Men få texter blir något mer än en fil i min dator. Om jag anstränger mig lite mer, kan det bli något annat. Om jag bestämmer mig för att våga.

Just nu känns det som att jag försummar alltför många riktigt bra idéer. Kanske att det är dags att prioritera om. Om skrivandet är min talang, kanske jag har anledning att dra nytta av den talang jag fått. Än mer än vad jag gjort hittills. Dags att lägga i nästa växel. Den tanken ska få mogna.

 

Annons

7 tankar på “Att nyttja sin talang

  1. Pingback: Insikt leder till motivation | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.