The Power of yoga

Befinner mig på semesterort i solen. Bor bra, äter gott och passar på att nyttja hotellets möjligheter till träning. Idag har jag provat deras vattenjympa och pilates. Ledaren talade bra engelska som var lätt att förstå och hon gav massor av energi.

Stärkt efter vattenjympan var det med stor förväntan jag gick till pilatesträffen. Det första jag insåg var att den inte hölls på en avsides plats utan vid en gång bredvid poolen. En kvinna och en man skulle också delta. Innan jag hann fråga om de var vana, så viker sig kvinnan ner i en perfekt yogaposition, först hunden, sedan med ena benet i luften sedan det andra. Så avslutade hon sin uppvärmning med att stå på huvudet och då ville jag helst av allt förvinna från pilatespasset.

Men nu tog jag modet till mig att genomföra passet, inte lika tjusigt som kvinnan och mannen men jag gjorde ett pass som var bra för min kropp. När det var dags för plankan kom dock nästa utmaning för. Vi blev instruerade att stå i plankan under 30 sekunder sedan vila och sedan 30 sekunder till. Mannen utmanade kvinnan att tävla i dem som kunde stå i plankan längst. Så de stod still medan jag gjorde mina repetitioner. Till slut föll den vältränade mannen ner i mattan och kvinnan log ett segerglatt leende. Så sa hon: The power of yoga!

Och jag tänker att detta är det bästa inspiration kan jag få. Kvinnan var stark, utstrålade energi och glädje och hade total kontroll över sin kropp. Hon tackar yogan. Kan man få allt detta av yoga så ska jag minsann börja direkt.

8 tankar på “The Power of yoga

  1. Pingback: Yoga för nybörjare | På Gång

  2. Pingback: Yogamånaden | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.