Vikten av gatubelysning

Passade på att ta en kvällspromenad när jag ändå var ute för att lämna tidningar vid pappersåtervinningen. Det var uppehåll i regnvädret och mörkret hade ännu inte lagts sig. Mina kvällspromenaderna är viktiga för mig. Jag får tänka, rensa bland tankar och känslor och det gör jag bäst när jag rör på mig. Under kvällspromenaderna letar jag även nya joggingrundor, allt för att få variation.

Första sträckan blev behaglig. Jag lyssnade på musik, kroppen kändes avslappnad och stark. Jag traskade på och glömmer både tid och rum. Men så tog batteriladdningen slut i musikspelaren, allt blev tyst och när jag drog ur hörlurarna märkte jag hur regnet tilltog och mörkret lade sig. Min tänkta rutt var inte möjlig. Utan gatubelysning är det alldeles för mörkt. Jag känner mig inte trygg, inte ens med ficklampa. Jag vill kunna se vilka jag möter, se vad som finns i näromgivningen. Jag vill ha mer och bättre belysning.

Vägen hem kändes höstruskig. Kallt och blött och jag inser att de rundor jag redan har, är de som fungerar bäst. Det finns förstås andra bra vägar, men svårt att få till en lagom lång runda. Jag är även glad att jag testade utegymmet igår, inte ikväll. Gårdagens övningar känns framförallt i magmusklerna. Nu tänker jag att det hade varit skönt med en bastu. Någon sådan har jag dock inte. Jag är lycklig ändå.

2 tankar på “Vikten av gatubelysning

  1. Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar mörkret eller upplysta gångvägar bäst. Jag tänker att ingen förväntar sig att det ska komma någon i mörkret medan farorna lurar i ljuset. Jävla elände att vara kvinna ibland och att inte våga gå överallt.

    • Visst är det irriterande att vi ska behöva tänka på detta. För min del, skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv om något händer. Därför blir det upplysta vägar. Lättare att få hjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.