Nygammal garderob

Gräver i garderoben. Det är dags byta sommargarderoben mot vintergarderoben. Jag hämtar vinterkläderna från vinden och packar ner sommarkläderna. Det är mitt sätt att få en ny garderob varje säsong samtidigt som det blir ett annat slitage på kläderna. Känns riktigt kul att ta fram klänningar som jag nästan glömt att jag har, kjolar som jag längtat till och tröjor som jag vet kommer att värma gott i höstkylan.

Några förlorade kilon gör dock att allt inte passar längre. Jag kommer att behöva göra en utrensning, välja vad som ska slängas, skänkas eller säljas. Det skjuter jag på framtiden. Separationsångesten är stor. Däremot har jag letat längst inne på vinden efter förvaringen av kläder som inte använts på länge. Kläder som nu borde passa.

Jodå, mycket passar storleksmässigt men det märks att tiden har gott. Det som är sparat är basplagg eller i klassisk stil, så det är fortfarande fina. Men modet har trots allt ändras vilket syns i vissa avseenden. Allra tydligast är det på jeansen. Benlängder och vidd känns rejält omodernt. Känns som att de får arkiveras ett tag till innan de blir moderna igen. Att modet ändrats syns även i vissa färger och nyanser. Det är fortfarande fint, men det kommer att bli svårt att hitta matchande plagg.

Tvättmaskinen får arbeta hårt idag och en nygammal garderob tar form. Satsar på återbruk och försök att inte slösa. Återstår att se hur kvaliteten håller och vad jag behöver komplettera med. Och vad omgivningen tycker om den nygamla stilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.