Söndagsblaska

Stod vid tidningshyllan i butiken och valde en kvällstidning med bilaga. Jag gillar att bläddra igenom en söndagsbilaga, och jag tycker att priset är överkomligt. Det var först när jag redan betalat som jag insåg att själva tidningen, Expressen, kostar 17 kr utan bilaga. När blev den så dyr? (jo, jag tycker inte att 17 kr är prisvärt). Senast jag köpte tidningen kostade den 12-13 kr. Vad har hänt?

Sanningen är väl att tiden går. Jag har inte hängt med. Nåväl, jag har hängt med i annat än kvällstidningarnas prisutveckling. Men ändå. Det har gått så fort. Och när blev jag en sådan som skriver blogg om detta överpris av en tidning?

Nu menar jag att det är rimligt att vara ifrågasättande. Har kvaliteten i tidningen ökat i samma takt som priset? Hur kan bilagan i blankt papper vara billigare än huvudtidningen där jag uppfattar att papperskvaliteten är låg? Är 17 kr ett rimligt pris?

Det sistnämnda är förstås upp till varje läsare och köpare att avgöra. Jag som köpt tidningen kommer förstås att ta reda på värdet för mig. Det är så som jag kan bli en medveten konsument.

5 tankar på “Söndagsblaska

  1. Maken kom hem i lördags och sa: En ÖP kostar 25 kr!!!!!! 25!!!!
    Kanske har vi dålig koll, men nog tycker jag att det är lite i överkant. Och det måste vara 100 år sedan vi köpte en dagstidning sist 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.