Tur till Norrtälje

En solig lördag i september är något jag älskar. Jag älskar hösten, färgprakten och den klara luften. En sån här lördag passar utmärkt för en liten utflykt och jag valde att åka till Norrtälje.

Turligt nog, körde jag fel i en rondell och fick uppleva mer av allt det vackra. Jag körde längs småvägar och fick njuta av det färgglada landskapet samtidigt som jag lyssnade till en bra bok. Det är något jag gillar. Det en är en fantastisk avkoppling att köra på torra vägar och lyssna till en engagerande röst. Jag vill inte stanna.

I Norrtälje strosade jag runt. Hade ingen direkt plan, mer än att köpa bröd, kolla på konst och kanske en klänning. Det var jätteskönt. Solen värmde och alla vara glada, det var riktigt god stämning och det är säker fler än jag som älskar höstsolen. Tyvärr lyckades jag inte hitta det bageri som jag tänkt mig, så det fick bli en kopp kaffe på ett av Norrtäljes äldre caféér. Härlig stämning även om kaffe inte var det bästa.

IMG_0768(2)På väg till parkeringen, hittade jag Roslagsbageriet, det som jag planerat besöka. Det låg en minut från där jag parkerat bilen! Eftersom jag precis druckit mitt eftermiddagskaffe, valde jag att köpa med mig några bullar hem. Jag köpte flera för att kunna ha lite lyxigt goda bullar i frysen. Nåja, så goda bullar är svåra att spara….

Avslutade eftermiddagen på balkongen där jag funderar över om det är dags att ta in pelargonerna. Men det beslutet skjuter jag upp till i morgon.

Den här bekymmersfria lördagen blir ett varmt minne som jag tar med mig in vintern. Känslan av avkoppling och frihet ger energi. Och om energin skulle sina, så vet jag vart jag ska åka för att skaffa syndigt goda bullar!

7 tankar på “Tur till Norrtälje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.