Pigg och glad

Glädje är den dominerande känslan just nu. Har gott om energi och livet känns lätt. Mycket känns kul och eventuella problem känns lösbara. Jag ser fram emot utmaningar, vill gärna utmana mig själv att våga mer. Pigg och glad känns som en rättvisande klyscha.

Kanske är det alltid så här när man kommer tillbaka från semestern. Eller så har jag laddat bättre i år, lärt mig av erfarenheter av tidigare semestrar. Oavsett så är jag peppad att bevara denna positiva känslan länge. Och fylla på med mer energi när så behövs.

Jag ser fram emot hösten. Vet egentligen inte vad den kommer att innebära men magkänslan är bra. Jag har en del drömmar, filar på några fel och har hittat ett recept som fungerar för mig. Mina ledord är beslutsamhet och målmedvetenhet. Jag har märkt att om jag verkligen bestämmer mig får något, så når jag långt. Tvekan har satt stopp för många av mina ambitioner. Att ha mål har alltid varit viktigt för mig. Numera har jag insett att det passar mig bäst att vara medveten om målet, samtidigt som jag är öppen för att det finns olika vägar att nå målet. Jag är mer tolerant mot mig själv och det fungerar för mig. Därför har jag ändra från målinriktad/målfokuserad till målmedveten. Egentligen vill jag ha ett tredje ledord och det kommer nog snart att växa fram.

Klyscha eller ej, men jag hoppas verkligen att känslan av att vara pigg och glad kommer dominera lång tid framöver.

4 tankar på “Pigg och glad

  1. Pingback: Obalans bland energierna | På Gång

  2. Pingback: Mitt tredje ledord | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.