Bland blåbär och smultron

Packade ryggsäcken redan under gårdagskvällen för att få sovmorgon innan det var dags att ge sig ut i naturen. Av någon mycket oklar anledning packade jag även träningsväskan med tanken att besöka Friskis&Svettis och deras löpband innan jag åkte till skogen.

Jo, jag var nära Friskis men insåg att jag absolut inte kunde motivera mig att springa på ett tråkigt löpband, när jag kan vara ute och traska i solskenet. Så jag gick ut igen. Järvafältet är min oas och där finns även mina blåbärsris. Jag har flera favoritstråk som jag besöker regelbundet. Och eftersom det är stort, kan jag alltid variera mina rundor om jag skulle känna för det.

P1010606När jag säger att jag är ute i blåbärsskogen några timmar betyder att jag är ute men jag plockar knappast blåbär hela tiden. 30 minuters promenad följs av 45 minuter blåbärsplockning, sedan 30 minuter paus innan det blir ytterligare blåbärsplockning och sedan 30 minuters promenad igen. Jag stosar mer än jag plockar och det är således inte många bär som kommer med hem.

Kvällsaktiviteten är att rensa och putsa mina dyrbara bär. Och leta fram myggmedel. Jag var rejält populär bland myggen i skogen, bett överallt. Därtill ska jag njuta av de smultron jag lyckades hitta. Lyckan är stor. Och alldeles gratis!

P1010639(1)

6 tankar på “Bland blåbär och smultron

  1. Jag minns när jag var liten och var hemma hos mormor och morfar på sommaren. Det var många morgnar jag vaknade och fick en limpmacka med blåbär och smultron på. Supergott!
    Min morfar var mästare i att plocka bär. Han hade hinken mellan knäna och plockade med båda händerna. Inte behövde man rensa efter honom heller. Saknar våra skogsturer.

    • Fint minne. Det är något speciellt med dessa skogsturer, även om jag är det mest ineffektiva bärplockaren som finns. Det gör gott för själen. Dagens träningsvärk behöver vi inte nämna 🙂

      • Skogsturer är som balsam för både kropp och själ. Ja, om man bortser från träningsvärken förstås! 🙂

  2. Pingback: Sommarljuvlig söndag | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.