God retorik lockar lyssnare

Idag passade jag på spana in partiernas valkampanjarbete i Stockholm City genom att besöka området vid Hötorgshusen/Sergelstorg med många valstugor. Entusiasmen och diskussionsivern var hög hos partiarbetarna men besökarna var få. Det var få som ställde frågor även om flera tog emot informationsblad.

När jag gick ner mot Åhléns såg jag en folksamling. Där stod Gudrun Schyman och talade. Folk lyssnade. Hon kan verkligen behålla en publik. Jag tycker jag att Gudrun är en verkligt god talare, en god retoriker och en färgstark kvinna. Det är kul att lyssna på henne, helt oavsett vad man tycker om hennes åsikter och politik.

Jag gillar att det finns mycket information. Vi kan sitta hemma och söka på webben, se debatter på tv, hämta informationsblad, diskutera med partierna och lyssna på tal. Var och en kan hitta sitt eget sätt. Och jag gillar alla platser där man kan förtidsrösta. Det är goda förutsättningar för ett genomtänkt val. På söndag är det dags. Först rösta, sedan ta del av resultatet. Det ser jag fram emot.

Annons

3 tankar på “God retorik lockar lyssnare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.