Sarah Bernhardt

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm har pjäsen Sarah Bernhardt – Memoarer på repertoaren nu i vår. Uppsättningen på lilla scen har två skådespelare; Claire Wikholm och Åke Lundqvist. Pjäsen är skriven av John Murrell och i regi av Philip Zandén. Jag har sett och reflekterat.

Det är en pjäs om en kvinna, en storhet, en personlighet. Visste i stort sett ingenting om Sarah Bernhardt när jag satte mig i salongen och egentligen vet jag inte särskilt mycket mer efter denna föreställning. Fick uppleva mer om Sarah Bernhardts karaktär än liv. Men för mig blev det ändå en fin teaterupplevelse.

Scenen är vacker, som ett konstverk, och det var njutbart att se hur dygnets förändringar. Scenografin gav mig en ro som förstärkte upplevelsen. Och det behövde jag då jag uppfattade texten som ojämn; neutral, rolig, brilliant, intetsägande, tänkvärd. Det var en blandning som jag hade lite svårt att ta till mig.

Hela pjäsen höjdes av Claire Wikholm. Det är en fröjd att se henne på scen. Hon är unik och fantastisk och jag är tacksam för att få scen henne agera, leverera. Hon sprider värme och leenden. Något vi kan behöva en kall vårkväll.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.