Bokklubben vid livets slut

Ikväll har jag träffat bokcirkeln ”Bokslukarna” och vi har läst boken ”Bokklubben vid livets slut” av Will Schwalbe. Diskussionen var het då vi uppfattat boken på olika sätt. Det flesta tyckte om boken men själv är jag av helt motsatt uppfattning. Det här är inget jag uppskattar.

P1010418(1)Boken handlar om Will och hans cancersjuka mamma. De samtalar om böcker och har på så sätt en egen bokklubb där de kommer överens om vad de ska läsa. Boken ger en beskrivning av Wills mamma, hennes sjukdomsförlopp, deras relation och en lång rad böcker. De läser verkligen många böcker.

För mig är det en platt bok utan djup och utan höjdpunkter. Jag upplever hela historien som ytlig. De visar upp en fasad utan att visa djupare känslor. Kanske är det även så de lever, men för mig ger det ingen läsupplevelse. Jag upplever även boken som väldigt amerikansk och väldigt mångordig. Det är många stycken som skulle kunna strykas enligt min mening, de tillför inget till historien.

Nej, det här boken är verkligen inte in min smak. Jag hade förväntat mig så mycket mer. Men smaken är olika. Jag är mycket medveten om att många uppskattar boken och det respekterar jag. Det är ju det som är så kul med litteratur och att diskutera böcker.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.