Mer styrka

En frukostföreläsning om träning är ett bra sätt att starta dagen och i torsdags hade jag den förmånen. Det var Friskis&Svettis tillsammans med Röhnisch stod för arrangemanget. Titeln var ”Hellre tjock och vältränad än smal och otränad” och anspelade på att konditionen är ett viktigare mått på hälsan än vikten. Jessica Norrbom föreläste. Jessica är forskare på Karolinska Institutet och är även personlig tränade och hon bjöd på både fakta och inspiration. Riktigt bra!

När jag lyssnat ett tag, insåg jag att jag hört mycket av allt detta tidigare. Jag vet är träning är bra för mig och Jessica kunde förstärka detta med fakta från forskning. För mig är den viktigaste slutsatsen att jag behöver en ”träningspyramid” där vardagsmotion utgör grunden, kondition är nästa byggsten men att jag även behöver en byggsten av styrka och en liten sten med vila. Utöver vardagsmotionen, räcker det gott med 3-4 pass per vecka för konditionen och styrkan.

Det som känns bra är att jag har hyfsad bra grund med vardagsmotion och konditionsträningen. Däremot behöver jag komplettera med styrka. Det har jag för lite av i min träning. Men det går ju att fixa.

För att uppmuntra mig själv, ger jag mig en utmaning för maj:
”Testa minst fem nya pass”. Det innebär att jag under maj ska testa följande pass i Friskis&Svettis utbud:

  •  Skivstång
  • Core
  • Grundfys
  • Spinning soft
  • Cirkelgym

Det är lite fusk med cirkelgym eftersom jag testat en gång. Men jag behöver den träningen och ska testa i annan lokal och annan tränade denna gång. Det räknas, eftersom det är jag som bestämmer i min egen utmaning!

Förutom föreläsningen fick vi även både frukost och en trevlig goodiebag som bland annat innehöll ett rosa hopprep. Det ska jag se till att få nytta av. En bra start på torsdagen som ger effekt lång tid framåt.

1 tanke på “Mer styrka

  1. Pingback: Ny inspiration | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.