Avstämning

Det är tid att kolla hur det går med mina mål. För att må bra har jag satt upp fem mål som är relaterade till min hälsa. Därtill finns delmål och förklarande texter. Kort beskrivet är mina mål:

  • Sängdags senast 22.30
  • Motionera minst 55 minuter varje dag
  • Ät frukost varje dag
  • Ät mellanmål och ”matigt” även på kvällar och helger
  • Tänk tallriksmodell

Att sova gott och lagom länge är en svår utmaning. Jag har kommit en bit på väg men det är en lång väg kvar till jag kan kalla det en god vana. Här måste jag fortsätta att nöta.

Motionen går bra. Jag tränar riktigt bra vissa dagar och mängden motion ökar. Utmaningen är att jag inte längre registrerar min vardagsmotion, så jag har ingen bra koll. Här skulle jag egentligen behöva omformulera mitt mål. Men jag känner mig trygg i att jag är på rätt väg. Att motionera känns kul och det är viktigt.

Frukostmålet är det som jag numera kan fira. Jag känner att frukosten börjar bli en riktigt god vana. Jag ser fram emot den och bli riktigt orolig för dagen om jag missar min frukost. Jag har hittat favoriter som fungerar; fil och granola. Jag har till och med funderar över att leta fram ett bra recept för att göra egen granola. Hurra för frukosten! Det här målet behöver jag inte tänka på längre. Det fungerar.

Det två resterande mat-målen är på gång, eller åtminstone påbörjade. Jag tänker, experimenterar och försöker hitta långvariga lösningar. Det känns som att det är möjligt.

Gemensamt för mina mål är att de alla ska leda till en långsiktig beteendeförändring. Därav har jag ingen brådska. Det är rutin och känslan av vana som jag eftersträvar och det tar flera år. Men det känns riktigt bra att vara På Gång.

PåGång(1)

 

4 tankar på “Avstämning

  1. De där målen lät bra och relativt enkla att leva efter….. Kanske något att ta efter efter påsk…. Frukost har jag inga problem med, kan inte leva utan den (eller ingen kan leva med mig när jag inte ätit frukost). Däremot mellanmål….. Blir de så blir de mackor….. och kaffe…. Alldeles för mycket kaffe….. De kanske är ett mål för mig??? Dra ner på kaffet och dricka vatten!
    Lycka till!!!!! JAg har fått inspiration att författa några egna!

    • Mannen som inspirera de mig lärde ut att det ska vara enkla mål att hålla sig till. Inga krångliga dieter eller avancerade metoder. Jag fick tänka ett tag innan jag insåg vad som var rätt för mig, men jag tror att jag har fångat in det viktigaste. Lycka till med att hitta dina målsättningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.