Glädjeskutt

En lördag förmiddag och Friskis&Svettis sjuder av liv. Det är folk i gym och på passen. För min del blev det ett jympapass i medelintensitet eftersom jag kände lusten till varierad träning. Förmodligen borde jag ha väntat någon ytterligare dag efter matförgiftningsfadäsen. Jag känner mig fortfarande lite svag och inte alls sugen på mat. Men jag tror inte att det är skadligt att följa lusten. Jag anpassar ju mig efter status för dagen.

Det var lite för länge sedan som jag var på jympa senast och troligen skulle jag ha valt ett lättare pass. En fördel med Friskis är att jag kan vara med, även om jag inte gjorde alla övningar helt rätt. Det finns alternativ och det blir bra träning ändå. Det första jag upptäckte är att mina dojor börja bli gamla. Fästet finns inte mer. Vissa övningar var nästan omöjliga eftersom jag gled och gled. Det andra jag upptäckte är att jag tycker jympa är kul. Jag sprattlar och studsar och känner en skön nöjdhet. Det tredje jag upptäckte är att jag är svag. Jag tränar styrka alldeles för sällan vilken kändes framförallt i armarna. Armhävningar är inte min grej. Jag gör någon lightvariant och det är fullt tillräckligt. Men jag känner att jag vill bli starkare i armar och bål.

Nu måste jag åter igen se över kalendern och försöka få in mer varierad träning. Hela kroppen behöver få röra på sig. Men först ska jag vila. Ligga på soffan och läsa är ju också en del av en skön lördag.

1 tanke på “Glädjeskutt

  1. Pingback: Osymmetrisk | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.