Helena von Zweigbergks författarskap

Med biljetten hårt i handen gick jag till Biblioteket i Sollentuna i tisdagskväll för att lyssna till Helena von Zweigbergk. Det var gratis och jag fick var ute i god tid för att få min biljett. Och självklart var det fullsatt. Majoriteten av publiken var kvinnor och jag tillhörde den yngre delen av publiken.

Som läsare uppskattar jag Helena författarskap och jag trodde att jag läst det mesta men det var förstås alldeles fel. Jag hade missat, eller snarare glömt, att hon började sin författarbana med deckare. Helena bjöd på en fin historia där det blev så tydligt hur böckerna växt fram.

Böckerna ”Ur vulkanens mun” och ”Anna och Mats bor inte här längre” intresserade oss i publiken. Helena berättade om önskan att visa på surandets effekt och hur viktigt det var för henne att barn fick ha en tydlig del av berättelsen. Och jag kan intyga att hon lyckades med allt detta. Vi fick inget löfte om fler böcker om Mats, Anna eller deras barn men svaret var så öppet att vi kan fortsätta att hoppas

Under den här timmen hann vi även med att få höra om boken ”Sån’t man bara säger” men mest tid ägnades åt ”Än klappar hjärtan” som är Helenas senaste bok. Vi ville så gärna veta mer om personerna, någon i publiken ville ha en annan utveckling och flera önskar kommande bok om en av de tre systrarna i boken, en syster som intresserar oss och där vi vill se att det går bra för henne.

För mig är det så berikande att få lyssna till samtal kring böcker jag tycker om. Som skrivande människa fick jag inspiration som jag skriver om här. Som läsare ska jag försöka få tag i de tidigare böcker av Helena von Zweigbergk, som jag ännu inte läst. Jag ska försöka börja med ”Tusen skärvor tillit”.

1 tanke på “Helena von Zweigbergks författarskap

  1. Pingback: Inspiration från Helena von Zweigbergk | Den pålitliga pennan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.