På löpbandet

Längtan att få jogga är stark. Så stark att jag idag begav mig till gymmet hos Friskis&Svettis i City för att undersöka hur långt jag är ifrån denna dröm. Jag gick upp tidigt denna lördag, just för detta ändamål. Egentligen vet jag att det är för tidigt men ibland är det svårt att låta bli.

Jag har en viktgräns som jag borde vara under innan jag börjar jogga. Skaderisken är för stor och jag vill inte ha några avbrott i min träning. Om det är tack vare denna inställning, eller om skaderisken är överdriften vet jag inte, men jag har i alla fall hållit mig skadefri och det vill jag fortsätta vara.

Det fanns många löpband lediga, det är relativ lugnt hos i denna anläggning på helgerna. Jag värmde upp och satte fart på benen. 30 minuter med någon form av jogging är jag nöjd med. Det kändes kul, konditionen okey men oj så det kändes i framsida lår. Och framsidan av underbenen gjorde riktigt ont. Anar att jag har en tuff träningsvärk att vänta. Mot slutet av passet pep luftrören och lungorna skrek men det gick riktigt bra.

Nu vet jag utgångsläget. Jag vet var jag är idag och vart jag ska, det är bara att räkna ut hur jag ska lägga upp en bra träning. Nu vet jag hur tuff väg jag har framför mig. Jag är på gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.