Frihet att göra vad jag vill

Det fanns planer för denna lördag. Yoga, promenader i solsken, några gator och platser jag behöver besöka och undersöka för att ha några fakta till en novell. Men solen sken inte när jag vaknade i morse och väderprognosen gav ingen inspiration. Det är då det är så härligt att kunna planera om.

När jag kände efter, fanns det en uppgift som jag ville ta mig an denna lördag. Jag har länge letat efter en boksnurra och en bra läslampa. Nu ville jag undersöka om det fanns något av detta i Uppsala.

Bilen är min frihet och jag är så tacksam att det bara är att ta handväskan och dra iväg. Jag hittade flera bra butiker men kom hem relativt tomhänt men med massor av idéer till hemmet. Det blev varken snurra eller lampa, däremot kom jag hem med den enklast och billigaste modell av kaffemaskin för kapslar och ett antal kaffekapslar i olika smak. Jag har varit mycket tveksam till sådan maskin, men just idag kändes det helt rätt.

Nu sitter jag med den första koppen kaffe. Och jag är så nöjd. Riktigt gott kaffe. Dagen har varit grå men den oplanerade utflykten, inspirationen och kaffemaskinen gjorde dagen skimrande. Frihet och egen vilja är en god kombination.

2 tankar på “Frihet att göra vad jag vill

  1. Kapselkaffe känns lyxigt. Jag har haft en i ett par år nu, och jag gillar den fortfarande. Humöret får styra. Brygg, pulver eller kapsel…. Hoppas du gillar den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.