Miniretreat

Lördagseftermiddagar är ofta fyllda av aktiviteter men just den här eftermiddagen var ovanligt lugn. Jag var på ett miniretreat, samvaro men under tystnad och det var otroligt skönt. Allt skedde i Turebergskyrkan, som var möblerad inbjudande till både avslappning och kreativitet.

Under tre timmar fick vi som deltog vara i nuet. Det fanns möjlighet att läsa, måla, meditera, tända ljus, fika, få en enkel massage och det fanns även möjlighet till samtal med en terapeut. Allt är frivilligt och man kan komma och gå som man vill. Dagens tema var tacksamhet och började med avslappningsövningar. Oj, oj så välbehövligt det var. Så enkla övningar som att vrida lite extra på huvudet, låta det hänga eller att sträcka upp armarna högt kändes välgörande.

För min del passade jag på att skriva en del. Det är en alldeles speciell kreativitet när jag är avslappnad och jag skriver i rasande fart. Behöver inte alls tänka efter så länge. Massagen som jag fick var mjuk över axlar och skuldror och det var jätteskönt med huvudmassage.

Avslutningen innebar meditation, vilket jag tycker är svårt. Vi satt på små pallar på golvet vilket är ovant för mig. Därefter vidtog lite musik där organisten först spelade på flygeln sedan orgeln och det var väldigt vackert.

Att få dela gemenskap under tystnad ger mycket. Varma blickar säger mycket. Visa respekt i handling är nyttig övning. Tre timmar retreat är väldigt kort men det betyder mycket för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.